Dişleri yavaş yavaş gelişen bebeğiniz için artık katı besinlerin tüketimi daha da kolaylaşıyor.
Pırasa, tavuk ve irmiğin gücüyle artan yaramazlıklar olabilir dikkat!
- +1 yaş
Malzemeler
- 100gr pırasa
- 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
- 30gr tavuk göğsü
- 2 çorba kaşığı irmik
- ½ dal maydanoz
Hazırlanışı
İlk önce pırasayı bol suyla yıkayın ve pırasayı buharda yumuşayana kadar pişirin. Başka bir tencereye koyduğunuz irmiğin üzerine kaynar su ilave edin ve şişene kadar demleyin. Bu sırada küçük küçük doğranmış tavukları rengi dönene kadar tavada pişirin. Pişen tavuğu maydanozla birlikte mikserden geçirdikten sonra sıvı yağ ekleyin. Hazırladığınız tavuk ve maydanozu harç yapmak için irmiğe ekleyin. Pırasaları uzunlamasına keserek yaprakları oluşturun. Pırasa yapraklarına harcı koyun ve rulo haline getirin.
Şimdi keyifle yeme vakti.