Yetişkinlere göre daha hassas ve korumasız olan bebeklerin kıyafetlerini yıkarken de ekstra bir önem göstermek gerekiyor.

Yeni kıyafetler hemen makineye!

Bizler kadar kimyasalla tanışmamış masum bebekleriniz için yeni alınmış kıyafetleri giydirmeden yıkamak önemli çünkü birçok farklı teknikle işlem gören kıyafetler hala o işlemlerin izlerini üstünde taşıyabiliyor. Ayrıca, üretimden elimize ulaştığı ana kadar nerelerde nasıl muhafaza edildiği de şüpheli. O yüzden en iyisi hemen makineye atıp yıkamak.

Ayrı ayrı yıkayın.

Bebekler bir yetişkine oranla gün içerisinde ev gibi daha temiz ve sağlıklı ortamlarda vakit geçirirler. Bu yüzden kıyafetlerde bulunan parfüm ve kir oranı gibi farklılıklar yer almaktadır. İşe çamaşır sepetlerini ayırarak başlayabilirsiniz. Yıkama sırasında daha temiz olacağı düşünülerek 60-90 derece arasında yıkanan bebek giysileri için aslında 40 derece için ekstra durulama seçeneğine basmayı unutmayın. Ayrıca deterjan seçiminde kimyasaldan uzak durmak için bebekler için özel üretilen organik deterjanlardan kullanabilirsiniz.