Merhaba hamilelilkte beslenme ile ilgili bu yazım kesinlikle bilimsel öğelere dayalı değildir ben içimden gelerek doğru düşündüğüm şeyleri yaptım ve 9 ayımı öyle geçirdim çok şükür hiç sorunsuz çok sağlıklı bir şekilde geçti hamileliğim yazdıklarım sadece yaşadıklarım bana iyi gelen tavsiyedir. lütfen sizde önce doktorunuzu sonra kendinizi vücudunuzu dinleyin onlar doğru yolu gösterecektir.
ilk yaptığım şey kola ve asitli içecekleri bırakmak oldu onun dışında alkol ve sigara kullanmadığım için bırakmak zorunda olduğum birşey yoktu. hamileliğim boyunca kahvaltıyla aram olmamasına rağmen her sabah hafifte olsa kahvaltı etmeye çalıştım. bolca meyve yedim özellikle ilk 3 ay erik -turşu suyu ve kaşık kaşık tuzlu salçaya abandım=)

İlk 3 aydan sonra arada Nutella kaçamakları yapmadığımı söyleyemem.

Düzenli olarak etten balıktan yemeğe çalıştım ama kahvaltı dışında saatli programlı menülerim olmadı acıkınca yeme düzenime devam ettim.

5 aya girdiğimde yaklaşık 3 kilo almıştım doktorum bana vitaminlerimi aksatmadığım kan haplarımı düzenli kullandığım ve kahvaltımı düzgün yaptığım sürece bebeğin hiç bir şeyden mahrum olmayacağını sağlıklı büyüyeceğini söyledi . doktorum sağlıklı olduğumu çok kilo almanın bebeğe faydalı olduğunu düşünmediğini ekmek tuz ve patatesin hayatımdan çıkarırsam daha az yükle hem omurga sağlığım hemde daha dinç olmam adına iyi hissedeceğim konusunda beni uyardı. şu an aile büyüklerimiz bunu kabul etmesede iyiki doktorumu dinlemişim diyorum 9.aydayım 9 kilo aldım bebeğim ve ben çok sağlıklıyız burnum bile akmadan koca kışı geçirdim.
tabiki bu kadar sağlıklı olmanın dikkatli olmanın dezavantajları var mı tabiki var

1- göze nazara geliyorsunuz her yerim çürük çarık içinde (özellikle en yakınlarınız nazar değdiriyor uzaklara bakmamak lazım)

2- göbeğin önden önden şiştiği için göbek kaslarım aşırı ağrıyor kaburgalarıma batıyor bebek.

3- sakın ama sakın çatlak kremlerini ihmal etmeyin özellikle az kilo alan anneler belli bir alan şiştiği için daha erken başlamanızı tavsiye ederim çok ama çok geriliyorsunuz özellikle yemek yediğimde biraz fazla kaçırırsam yerim az olduğu için gerginlik ve acıdan uyuyamıyordum. bu arada ben 2 krem birden kullandım karar veremediğim için=) sabahları jel formüllü olduğu için lierac akşamları daha yoğun olduğu için mustela çatlak öncesi krem kullandım.

4- bebeğin hareketleri daha erken hissediyorsunuz büyüdükçe hareketler gözle görülür şekil alıyor ama canınız daha çok yanıyor bence özellikle kaburgalarımın oraya doğru gerilince ölüyorum sanıyordum.
herne olursa olsun yine olsa yine aynı şekilde yaşarım bu benim tarzım her annenin bence kendine özgü hayat tarzı beslenme stili vardır. sizi mutlu eden şekli en iyi siz bilirsiniz. dilerim bu mucizevi zamanları herkes en güzel şekilde yaşar.. bir dahaki yazımda sizlere vereceğim ilk haber bebeğimin cinsiyeti olacak =)) sevgiyle kalın!