Bebeğinize şu zamanlarda yedireceğiniz her farklı besin onun için bir damak tadı zenginliğine yol açacaktır. Çoğu çocuğun yemeyi tercih etmeyeceği enginarı ona şimdi aşıladığınızda ilerde daha sağlıklı bir hayatı olacaktır. Haydi şimdi tarife geçelim!

  • 8.ay ve sonrası için

Malzemeler

  • 1 adet enginar kalbi
  • ½ adet patates
  • 30ml anne sütü veya devam sütü veya su
  • ½ küçük havuç
  • 1 çay kaşığı tereyağı
  • ½ limon suyu
  • 3 – 4 çorba kaşığı bezelye
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
  • 1 dal maydanoz

Hazırlanışı

Enginarı ikiye bölün ve limonlu su içerisinde 10 dakika bekletin. Enginarları küçük parçalar haline getirin. Tereyağı ve az miktar limonlu su ile pişirin. Sonrasında kapağı kapalı şekilde enginarlar yumuşayana kadar pişirmeyi sürdürün.

Tencerede olan suyu akıtın ve enginarı pişirmeye devam edin. Havuç ve patatesi yıkadıktan sonra doğrayın. .Su kaynadıktan sonra içine atın ve pişirin. Maydanozları yıkayın ve ince ince doğrayın. Bütün malzemelerin püre halini alması için mikserden geçirin .Püre haline gelen karışıma zeytinyağı ve anne sütü ekleyin ve karıştırın .Ve sonunda enfes kokusu enginarlı sebze püresi hazır!

Afiyet Olsun